"Siyonist Hareketler ve Filistin Meselesi" milli eğitim müfredatına eklendi

Kudüs Üniversitesi Vakfı’nın teklifiyle; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından güncellenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile "Siyonist Hareketler ve Filistin Meselesi" milli eğitim müfredatına eklendi.
Konuyla ilgili Kudüs Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Yasir Yanılmaz, yazılı açıklama yaptı.
Yanılmaz, "Bilindiği üzere en son 2018 yılında güncellenen milli eğitim müfredatı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla yenilendi. Müfredatın yapılanma sürecinde vatandaşlardan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili kurum ve kuruluşlardan da görüş alınmış ve değerlendirilmiştir. Bu bağlamda Kudüs Üniversitesi Vakfı’nın ilgili birimleri, yapmış oldukları çalıştay sonucu hazırladığı rapor ile siyonizm ve Filistin meselesinin, düzenlenmekte olan öğretim programlarına eklenmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’na sunum yapmış, bu sunumda belirtilen görüş ve raporlamalardan olumlu dönüş alınmıştır." ifadelerine yer verdi.
Vakıflarının teklifiyle milli eğitim müfredatına 'Siyonist Hareket ve Filistin Meselesi'nin eklendiğini aktaran Yanılmaz, "Kudüs Üniversitesi Vakfı’nın teklifiyle; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından güncellenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli 12. Sınıf T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Öğretim Programı kapsamında, Öğrenme ve Öğretme Yaşantıları/Uygulamaları kazanımına bağlı olarak 'Siyonist Hareketler ve Filistin Meselesi' milli eğitim müfredatına eklenmiştir." şeklinde belirtti.
Son olarak Yanılmaz, "Hassasiyetlerinden dolayı Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Bakan yardımcılarının şahsında Milli Eğitim Bakanlığı’na ve rapor hazırlama sürecinde yoğun gayret ve hassasiyet gösteren Kudüs Üniversitesi Vakfı Akademik Danışma Kurulu üyesi akademisyenlerimize, ilgili komisyon başkanlarımıza ve tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Daha nitelikli ve bilinçli bir neslin yetişmesine imkan sağlayacak olan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatı' milletimize hayırlı olsun." temennisinde bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ÖNDER Gaziantep Şube Başkanı Dr. Yemliha Aksu, modern çağın manevi boşluğuna dikkat çekerek, değerlere dayalı eğitimin önemine vurgu yaptı. İmam hatip okullarının bu alandaki rolüne işaret eden Aksu, toplumun yeniden kendi köklerine yönelmesi gerektiğini belirtti.
Artuklu Üniversitesi Rehber Gençlik Topluluğu, "Dijital Çağda Aile Olmak" başlığıyla Mardin'deki okullarda konferanslar vererek öğrencilerin aile konusunda bilinçlenmelerini sağlıyor.
Millî Eğitim Bakanlığınca, kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı. Bu yıl yapılan atamalarda ilk kez sıra kaydı alınacak.
Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Numan Gökmen, mayıs ayı şube başkanları toplantısında yaptığı açıklamada mevcut eğitim sisteminin nesilleri ifsat ettiğini belirterek zorunlu eğitimin kaldırılmasını ve ıslaha dayalı yeni bir sistemin inşasını istedi.